Elkészítése
A bögre 2 dl-es.
Egy lábasba tesszük a felkockázott vajat, a fehércsoki darabokat, a cukrot, a forró vizet és a vaníliaaromát. Közepes lángon addig kevergetjük, amíg a hozzávalók teljesen megolvadnak. Ezt követően hagyjuk hűlni körülbelül 20 percig, közben előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Egy kb. 22 cm átmérőjű tortaformát vajazunk és lisztezünk.
Amikor a massza kihűlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport is. A tésztát a tortaformába öntjük, és kb. 50-60 percig sütjük. Miután megsült, hagyjuk egy kicsit hűlni, mielőtt kivesszük a formából.
Amíg hűl a sütemény, elkészítjük a karamell bevonatot. Egy lábasban felolvasztjuk a cukrot, a habtejszínt és a fehércsokit. Miután levettük a tűzről, belekeverjük a porcukrot, hogy besűrítsük a mázat. Ha elkészült, csak rákenjük a piskóta tetejére.
Igazán különleges élményt nyújt, amikor a forró sütemény és a hideg fagylalt íze összekeveredik!
Sztori:
Ez a recept számomra ismeretlen volt tavaly karácsonyig. Az Ausztráliában élő rokonaink leptek meg minket ezzel a különlegességgel, amikor hazalátogattak az ünnepekre. Mivel odakint ilyenkor dübörög a 40 fok, ez a süti igazi kedvenc az ausztrálok körében. Alig vártam, hogy e-mailben megkapjam a receptet, egyből neki is láttam. Kezdetben egy picit meg voltam ijedve, hogy elrontottam, mert a piskóta massza megolvadva tényleg olyan, mint amikor gyerekkoromban a sarat kevergettem lelkesen. 🙂 De a végeredmény sikert aratott! 🙂
Remélem Nektek is ízlik majd! Jó étvágyat!
