Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Karamellás sütik

Fagyis mud cake

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A bögre 2 dl-es. Egy lábasba tesszük a felkockázott vajat, a fehércsoki darabokat, a cukrot, a forró vizet és a vaníliaaromát. Közepes lángon addig kevergetjük, amíg a hozzávalók teljesen megolvadnak. Ezt követően hagyjuk hűlni körülbelül 20 percig, közben előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Egy kb. 22 cm átmérőjű tortaformát vajazunk és lisztezünk. Amikor a massza […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.10.

Piskóta

Karamell máz (a tetejére)

Elkészítése

A bögre 2 dl-es.

Egy lábasba tesszük a felkockázott vajat, a fehércsoki darabokat, a cukrot, a forró vizet és a vaníliaaromát. Közepes lángon addig kevergetjük, amíg a hozzávalók teljesen megolvadnak. Ezt követően hagyjuk hűlni körülbelül 20 percig, közben előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Egy kb. 22 cm átmérőjű tortaformát vajazunk és lisztezünk.

Amikor a massza kihűlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport is. A tésztát a tortaformába öntjük, és kb. 50-60 percig sütjük. Miután megsült, hagyjuk egy kicsit hűlni, mielőtt kivesszük a formából.

Amíg hűl a sütemény, elkészítjük a karamell bevonatot. Egy lábasban felolvasztjuk a cukrot, a habtejszínt és a fehércsokit. Miután levettük a tűzről, belekeverjük a porcukrot, hogy besűrítsük a mázat. Ha elkészült, csak rákenjük a piskóta tetejére.

Igazán különleges élményt nyújt, amikor a forró sütemény és a hideg fagylalt íze összekeveredik!

Sztori:

Ez a recept számomra ismeretlen volt tavaly karácsonyig. Az Ausztráliában élő rokonaink leptek meg minket ezzel a különlegességgel, amikor hazalátogattak az ünnepekre. Mivel odakint ilyenkor dübörög a 40 fok, ez a süti igazi kedvenc az ausztrálok körében. Alig vártam, hogy e-mailben megkapjam a receptet, egyből neki is láttam. Kezdetben egy picit meg voltam ijedve, hogy elrontottam, mert a piskóta massza megolvadva tényleg olyan, mint amikor gyerekkoromban a sarat kevergettem lelkesen. 🙂 De a végeredmény sikert aratott! 🙂

Remélem Nektek is ízlik majd! Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is