Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas sárgabaracktorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt

Krém

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Tetejére

  • sárgabarack
  • 1 csomag tortazselé (színtelen, vagy sárga )
  • kekszmorzsa

Elkészítése

A 6 tojásból piskótát keverünk, és sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe simítva megsütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, és megkenjük a krémmel. A krém elkészítéséhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a kihabosított margarint és a porcukrot. A piskótát 6 cm széles csíkokra szeleteljük.

Az első piskótacsíkot feltekerjük, majd a többi csíkot e köré tekerjük, így egy kerek tortát kapunk. A tetejét és az oldalát is megkenjük a krémmel, az oldalát pedig kekszmorzsával szórjuk be.

A torta tetejét barackszeletekkel kirakjuk, majd tortazselét öntünk rá, és hűtőben dermesztjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fahajas-sargabaracktorta/