Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Sütemény receptek

Fahéjas almarózsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 csomag vajas-leveles tészta (0,5 kg) 6 piros alma 1 felvert tojás 1 kk őrölt fahéj 1 tk porcukor 1 ek vaníliás porcukor Elkészítése: Az almákat megmossuk, kettévágjuk, magházát/szárát eltávolítjuk, és kb. 4 mm vékony szeletekre vágjuk. Ezalatt vizet forralunk, beletesszük az almaszeleteket, és 1 percig főzzük épp csak addig, amíg könnyen hajlíthatóak lesznek. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2015.09.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csomag vajas-leveles tészta (0,5 kg)
  • 6 piros alma
  • 1 felvert tojás
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 tk porcukor
  • 1 ek vaníliás porcukor


Elkészítése:

Az almákat megmossuk, kettévágjuk, magházát/szárát eltávolítjuk, és kb. 4 mm vékony szeletekre vágjuk.
Ezalatt vizet forralunk, beletesszük az almaszeleteket, és 1 percig főzzük épp csak addig, amíg könnyen hajlíthatóak lesznek. Szűrőkanállal kiszedegetjük, és félretesszük.

A tésztát téglalap formára, kb. 2mm vastagra kinyújtjuk, és keresztben (a rövidebb oldalán) 6 cm széles csíkokra vágjuk, majd megkenjük tojással.

A csíkok szélét végigrakjuk almával úgy, hogy a héjas része kerüljön kívülre. Feltekerjük, és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.

Megszórjuk fahéjjal és porcukorral, és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 15 perc alatt halvány sárgára sütjük.

Miután megsültek, tálcára téve ismét meghintjük, de most már csak sima vaníliás cukorral.

Nagyon finom desszert, nincs az a mennyiség, ami elég lenne! 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is