Elkészítése
A tésztához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. A hozzávalókból közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsepegjen.
A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz az alja, a másik pedig a teteje.
Kinyújtjuk az egyik tésztát téglalap alakúra és beletesszük a magas falú tepsibe (20*25 cm). A felesleges széleket levágjuk. A lecsepegtetett tölteléket mielőtt a tepsiben lévő tésztára tennénk, kinyomkodjuk és így tesszük rá. Ezután kinyújtjuk a másik tésztát és a töltelékre helyezzük, majd előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk. Addig sütjük, ameddig szép aranybarna lesz a teteje (kb 35-40 perc).
Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.









