Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas-almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 20 dkg margarin

A töltelékhez

  • 1,5 kg alma
  • 1 evőkanál fahéj
  • 10 dkg barna cukor
  • 3 evőkanál búzadara

Elkészítése

A tésztához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. A hozzávalókból közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.

A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsepegjen.

A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz az alja, a másik pedig a teteje.

Kinyújtjuk az egyik tésztát téglalap alakúra és beletesszük a magas falú tepsibe (20*25 cm). A felesleges széleket levágjuk. A lecsepegtetett tölteléket mielőtt a tepsiben lévő tésztára tennénk, kinyomkodjuk és így tesszük rá. Ezután kinyújtjuk a másik tésztát és a töltelékre helyezzük, majd előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk. Addig sütjük, ameddig szép aranybarna lesz a teteje (kb 35-40 perc).

Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fahejas-almas-pite/