Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Különleges sütik

Fahéjas-almás rózsák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almát félbevágjuk, magházát kivájjuk, és vékonyan felszeleteljük. A szeleteket egy edénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, megszórjuk fahéjjal, és megfőzzük (forrástól kb. 2 perc). A sütőt bekapcsoljuk 210 fokra. (Légkeveréses 200.) Az almaszeleteket leszűrjük, papírtörlőn leszárítjuk. A levet felhasználhatjuk tea főzéséhez. A leveles tésztát kitekerjük, és a lapot kb. 1,5 cm […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.02.

Hozzávalók

Elkészítése

Az almát félbevágjuk, magházát kivájjuk, és vékonyan felszeleteljük. A szeleteket egy edénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, megszórjuk fahéjjal, és megfőzzük (forrástól kb. 2 perc).

A sütőt bekapcsoljuk 210 fokra. (Légkeveréses 200.)

Az almaszeleteket leszűrjük, papírtörlőn leszárítjuk. A levet felhasználhatjuk tea főzéséhez.

A leveles tésztát kitekerjük, és a lapot kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk, ezeket megkenjük olvasztott mézzel. Minden csíkra helyezünk 5 szelet almát a képen látható módon. (Nekem 11 csíkom lett.)

Ezeket a csíkokat feltekerjük, így megkapjuk a rózsákat. A tésztavégeket hajtsuk a “virágok” alá. Sütőpapírral borított tepsibe ültetjük őket, megszórjuk porcukorral, és 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Egy kis porcukor a végén sem árt.

3-nál több személynek érdemes egyből dupla adagot készíteni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is