Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas-almás rózsák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 tekercs leveles tészta (275g )
  • 2 db alma
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítése

Az almát félbevágjuk, magházát kivájjuk, és vékonyan felszeleteljük. A szeleteket egy edénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, megszórjuk fahéjjal, és megfőzzük (forrástól kb. 2 perc).

A sütőt bekapcsoljuk 210 fokra. (Légkeveréses 200.)

Az almaszeleteket leszűrjük, papírtörlőn leszárítjuk. A levet felhasználhatjuk tea főzéséhez.

A leveles tésztát kitekerjük, és a lapot kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk, ezeket megkenjük olvasztott mézzel. Minden csíkra helyezünk 5 szelet almát a képen látható módon. (Nekem 11 csíkom lett.)

Ezeket a csíkokat feltekerjük, így megkapjuk a rózsákat. A tésztavégeket hajtsuk a “virágok” alá. Sütőpapírral borított tepsibe ültetjük őket, megszórjuk porcukorral, és 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Egy kis porcukor a végén sem árt.

3-nál több személynek érdemes egyből dupla adagot készíteni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fahejas-almas-rozsak/