Elkészítése
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd szitáljuk át.
1 dl langyos tejet keverjük össze egy teáskanál cukorral, morzsoljuk bele az élesztő, majd pár perc alatt futtassuk fel.
A vajat olvasszuk fel, majd a porcukorral, az egész tojással és a maradék langyos tejjel és tejszínnel keverjük simára.
Ezután öntsük bele a keverőtálba, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt és a lisztes keveréket, majd pár perc alatt dagasszuk be a tésztát.
A kész tésztát egy óra alatt kelesszük a duplájára letakarva.
A megkelt tésztát ezután borítsuk ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki kb 0,5 cm vastagra.
Az őrölt fahéjat keverjük össze a kristálycukorral és a vaníliás cukorral (ízlés szerinti arányba keverjük össze a fahéjat a cukorral, attól függően, hogy mennyire édesen szeretjük).
Az előzőleg kinyújtott tésztát, kenjük meg a puha vajjal, majd szórjuk meg a fahéjas cukorral és tekerjük fel úgy, mint a bejglit.
A feltekert tésztát ezután éles késsel szeleteljük fel és egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a sütőpapírral bélelt tepsire, majd takarjuk le egy konyharuhával és szobahőmérsékleten 25 perc alatt kelesszük meg újra.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd forró sütőbe 25-30 perc alatt süssük szép pirosra (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a csigákat a tepsiben, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.










