Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Tea sütik, kekszek

Fahéjas csokis korongok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vajat összekeverjük a liszttel, a porcukorral, a sóval és a tojással. Simára gyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük. Közben a mandulát megpucoljuk, enyhén megpirítjuk, majd egy serpenyőben a cukrot karamellizáljuk, és egy csipet fahéjjal ízesítjük. A mandulát a karamellbe forgatjuk, majd sütőpapírra terítve hagyjuk kihűlni. A pihentetett tésztát lisztezett felületen 3 mm […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.06.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A vajat összekeverjük a liszttel, a porcukorral, a sóval és a tojással. Simára gyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

Közben a mandulát megpucoljuk, enyhén megpirítjuk, majd egy serpenyőben a cukrot karamellizáljuk, és egy csipet fahéjjal ízesítjük. A mandulát a karamellbe forgatjuk, majd sütőpapírra terítve hagyjuk kihűlni.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és 4 cm-es korongokat szúrunk ki belőle. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 8 perc alatt készre sütjük.

A megsült kekszeket rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd az időközben megolvasztott étcsokoládéba mártjuk. Amikor a csokoládé megdermed, a karamellizált mandulát a tetejére tesszük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is