A vajat összekeverjük a liszttel, a porcukorral, a sóval és a tojással. Simára gyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
Közben a mandulát megpucoljuk, enyhén megpirítjuk, majd egy serpenyőben a cukrot karamellizáljuk, és egy csipet fahéjjal ízesítjük. A mandulát a karamellbe forgatjuk, majd sütőpapírra terítve hagyjuk kihűlni.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és 4 cm-es korongokat szúrunk ki belőle. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 8 perc alatt készre sütjük.
A megsült kekszeket rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd az időközben megolvasztott étcsokoládéba mártjuk. Amikor a csokoládé megdermed, a karamellizált mandulát a tetejére tesszük.