Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas csokis korongok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 13 dkg vaj
  • 25 dkg finomliszt (még valamennyi a nyújtáshoz is)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 1 csipet fahéj
  • 10 dkg étbevonó
  • mandula
  • 6 evőkanál cukor

Elkészítése

A vajat összekeverjük a liszttel, a porcukorral, a sóval és a tojással. Simára gyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

Közben a mandulát megpucoljuk, enyhén megpirítjuk, majd egy serpenyőben a cukrot karamellizáljuk, és egy csipet fahéjjal ízesítjük. A mandulát a karamellbe forgatjuk, majd sütőpapírra terítve hagyjuk kihűlni.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és 4 cm-es korongokat szúrunk ki belőle. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 8 perc alatt készre sütjük.

A megsült kekszeket rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd az időközben megolvasztott étcsokoládéba mártjuk. Amikor a csokoládé megdermed, a karamellizált mandulát a tetejére tesszük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fahejas-csokis-korongok/