Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas elefántfül recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3,5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 55 dkg finomliszt
  • 80 g zsír
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só

Sütéshez

  • zsír vagy étolaj

Tetejére

  • 3 evőkanál fahéj
  • 6 evőkanál cukor

Elkészítése

Egy kicsi serpenyőben, közepes lángon olvasszuk össze a cukrot, tejet és a zsírt. Hűtsük langyosra, majd adjuk hozzá az élesztőt és futtassuk fel benne.

Az élesztős keverékhez adjuk hozzá a lisztet, sót és gyúrjunk belőle kissé lágyabb, rugalmas tésztát. Letakarva kelesszük kb 30 percig.

Egy nagyobb edényben melegítsünk zsiradékot.

A tésztából tépjünk kb ökölnyi méretű gombócokat és nyújtsuk ki vékonyra (nem kell hogy szabályos legyen!), vagy húzzuk ki kézzel). A felmelegített zsiradékban süssük mindkét oldalát pirosra 1-2 perc alatt.

Közben a cukrot keverjük el a fahéjjal. A megsült tésztát tegyük papírtörlőre, majd amíg még meleg, addig szórjuk meg a fahéjas cukorral. Azonnal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fahejas-elefantful/