Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók (a bögre 2 dl-es): 1/4 bögre nyírfacukor 2 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt 1/3 bögre vaj 2 tojás 1 bögre víz 1/2 tk só 1 kávéskanál szódabikarbóna őrölt fahéj (ízlés szerint) 1 vaníliarúd kikapart magja vagy 1 csomag vaníliás cukor eper vagy eperlekvár olaj a kisütéséhez Elkészítése: A vizet a sóval, a cukorral és vajjal […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók (a bögre 2 dl-es):

  • 1/4 bögre nyírfacukor
  • 2 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1/3 bögre vaj
  • 2 tojás
  • 1 bögre víz
  • 1/2 tk só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • 1 vaníliarúd kikapart magja vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • eper vagy eperlekvár
  • olaj a kisütéséhez


Elkészítése:

A vizet a sóval, a cukorral és vajjal felforraljuk.

Ez alatt a tojásokat elkeverjük a vaníliás cukorral és a szódabikarbónás liszttel. Mikor felforrt a vajas folyadék, csomómentesre keverünk minden hozzávalót és kanállal szaggatva, forró olajban, közepes lángon, aranybarnára sütjük a fánkokat.

A legfinomabb, ha kókuszolajban sütjük ki.

Fahéjas cukorral és házi eperlekvárral tálalva javaslom a fogyasztását.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is