Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas Fantan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók  12 db-hoz

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás

Kenéshez

  • 2,5 dkg olvasztott vaj
  • 1 kiskanál fahéj

Elkészítése

Ez a sütemény igazán különleges, mert a kelt tésztát rétegezve, muffin formában sütjük meg, így mutatós legyező alakot kap. Fahéjas vajjal ízesítve is nagyon finom, de akár más változatban is elkészíthető.

Elkészítés lépései

  1. Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát nagy téglalap alakúra nyújtjuk.
  4. Megkenjük az olvasztott vaj és fahéj keverékével.
  5. Hosszában derelyevágóval vagy pizzavágóval 5 egyenlő csíkra vágjuk.
  6. A csíkokat egymásra tesszük, majd keresztben 12 részre vágjuk.
  7. A darabokat középen kicsit félbehajtjuk, és papírkapszlikkal bélelt muffin sütőformába tesszük.
  8. Letakarva 15 percig pihentetjük.
  9. Opcionálisan minden legyező tetejére szórhatunk egy kevés barna cukrot.
  10. 180 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben, középső rácson kb. 15 perc alatt világosra sütjük.

Tálalhatjuk lekvárral vagy akár vaníliaöntettel is – mi lekvárba mártogattuk, és azon nyomban el is fogyott. Másnapról véleményt sem tudunk mondani, mert nem maradt belőle. Legközelebb kakaós és diós változatban is elkészítjük!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fahejas-fantan/