Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 0,5 csomag  sütőpor
  • 3 kávéskanál  őrölt fahéj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só

Elkészítése

A lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a kakaóport és egy csipet sót egy tálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a felolvasztott margarint, majd az egészet simára dolgozzuk. Az így kapott massza kissé ragadós lesz, de ez a megfelelő állag.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és két evőkanál segítségével kisebb halmokat formázunk a masszából, ügyelve arra, hogy legyen helyük terülni sütés közben.

Az előmelegített sütőben közepes hőfokon (kb. 180 °C-on) sütjük a süteményeket 10-12 percig, amíg a széle kissé ropogós lesz, de a belseje omlós marad.

Tálalás:

A sütiket hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk. A kívül ropogós, belül omlós édesség garantáltan nagy kedvenc lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fahejas-keksz/