Tészta:
A lisztet, a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a fahéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a tojássárgákat, majd az egészet egynemű tésztává gyúrjuk. A kész tésztát letakarva hűtőbe tesszük fél órára.
Nyújtás és szaggatás:
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat szaggatunk belőle. A kiszúrt tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Sütés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, majd a linzereket 7-8 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Összeállítás:
Ha a sütemények kihűltek, párosával tetszőleges ízű lekvárral (pl. barack, málna, ribizli) összeragasztjuk őket.
Tipp:
A tészta fűszerezését variálhatjuk egy csipet őrölt szegfűszeggel vagy reszelt narancshéjjal is. Ha szeretnénk, porcukorral meghintve még szebbé tehetjük a linzereket tálalás előtt. Ünnepi alkalmakra ajándéknak is remek választás.