Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál fahéj

Elkészítése

Tészta:

A lisztet, a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a fahéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a tojássárgákat, majd az egészet egynemű tésztává gyúrjuk. A kész tésztát letakarva hűtőbe tesszük fél órára.

Nyújtás és szaggatás:

A pihentetett tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat szaggatunk belőle. A kiszúrt tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Sütés:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, majd a linzereket 7-8 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Összeállítás:

Ha a sütemények kihűltek, párosával tetszőleges ízű lekvárral (pl. barack, málna, ribizli) összeragasztjuk őket.

Tipp:

A tészta fűszerezését variálhatjuk egy csipet őrölt szegfűszeggel vagy reszelt narancshéjjal is. Ha szeretnénk, porcukorral meghintve még szebbé tehetjük a linzereket tálalás előtt. Ünnepi alkalmakra ajándéknak is remek választás.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fahejas-linzer/