Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Sütemény receptek

Fahéjas mézes szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 1 púpos kk szódabikarbóna 1 csipet só 20 dkg porcukor 1,5 ek őrölt fahéj (1 dkg) 4 dkg margarin 4 ek méz 2 közepes tojás Töltelékhez: 4 púpos ek liszt 5 dl tej 20 dkg margarin 15 dkg porcukor Elkészítése: A lisztben elkeverjük a sót, a szódabikarbónát, a fahéjat és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.03.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 púpos kk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 20 dkg porcukor
  • 1,5 ek őrölt fahéj (1 dkg)
  • 4 dkg margarin
  • 4 ek méz
  • 2 közepes tojás

Töltelékhez:

  • 4 púpos ek liszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor


Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sót, a szódabikarbónát, a fahéjat és a porcukrot. Hozzáadjuk a tojásokat és az olvasztott (de nem forró) margarint, valamint a mézet. Jól összedolgozzuk a tésztát. (Kissé lágy szerkezetű lesz.) Osszuk 3 egyenlő részre.

Erősen lisztezett munkalapra téve mindegyiket tésztát nyújtsuk ki kb. 30×20 cm-esre, majd emeljük át egy tepsi hátuljára, melyet sütőpapírral lefedtünk.

A tésztákat egyesével megsütjük 180 fokos, hőlégkeveréses előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt.

A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém készítése:

A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt lisztes-tejhez hozzákeverjük.

A lapokat megtöltjük a krémmel. Egy lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a második lapot, erre egyengetjük a krém másik felét, majd lezárjuk a harmadik lappal. Hűvös helyen (pl. hűtő) pihentetjük a süteményt egy éjszakán át, hogy a lapok kellően megpuhuljanak.

Másnap éles késsel szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.

[box style=”info”]Bevallom, kicsit féltem eddig az ilyen lapos, tepsi hátán sütős desszertektől. De annyira megtetszett ez a süti, hogy rávettem magamat és elkészítettem. Hát, az eredeti recept 30 dkg lisztet írt, amivel egy olyan ragacsos masszát kaptam, hogy kezelhetetlen volt.

Vettem egy nagy levegőt és némi bátorságot, majd elkezdtem adagolni hozzá a lisztet. 50 dkg-nál mondtam azt, hogy még most is elég lágy a tészta, de lisztezett felületen már egész jól lehetett nyújtani. Gondoltam, még lehet belőle valami. Kisült, összeállítottam a krémet és betöltöttem.

Másnap izgatottan vágtam bele és láss csodát, tökéletesen puha és csodásan szeletelhető. Ízre nagyon finom, a fahéj kellemesen érezhető, az is, hogy mézes. A krém pedig pontosan elegendő, nem túl sok és nem is kevés.

Azt tudom mondani, hogy bátran ajánlom a konyhában kevésbé gyakorlott háziasszonyoknak is. Nem olyan nehéz, mint első ránézésre tűnik. Ma vendégeink jönnek, így ez lesz a desszert. Bízom benne, hogy nekik is legalább annyira fog ízleni, mint nekünk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is