A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és a papírformákat a muffin tepsibe helyezzük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szódabikarbónát és a csipet sót.
Egy másik tálban a tojást felverjük, hozzáadjuk a cukrot, az olajat és a joghurtot, majd alaposan összedolgozzuk. A gyümölcsöket apróra vágjuk (alma, barack vagy meggy is kiváló választás), és hozzákeverjük a joghurtos keverékhez. A gyümölcsös-joghurtos keveréket fokozatosan a lisztes keverékhez adjuk, és addig keverjük, amíg sima, csomómentes tésztát nem kapunk.
A tésztát egyenletesen elosztjuk a muffin formákban, és a középső rácson 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Miután a muffinok kihűltek, porcukorral, tejszínhabbal, tortabevonóval vagy friss gyümölcsökkel díszítjük ízlés szerint.