Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 260 g finomliszt
  • 2,5 teáskanál sütőpor
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 180 g cukor
  • 100 ml olaj
  • 250 ml joghurt
  • 200 g gyümölcs

Díszítéshez

  • porcukor
  • tejszínhab
  • tortabevonó
  • gyümölcs

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és a papírformákat a muffin tepsibe helyezzük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szódabikarbónát és a csipet sót.

Egy másik tálban a tojást felverjük, hozzáadjuk a cukrot, az olajat és a joghurtot, majd alaposan összedolgozzuk. A gyümölcsöket apróra vágjuk (alma, barack vagy meggy is kiváló választás), és hozzákeverjük a joghurtos keverékhez. A gyümölcsös-joghurtos keveréket fokozatosan a lisztes keverékhez adjuk, és addig keverjük, amíg sima, csomómentes tésztát nem kapunk.

A tésztát egyenletesen elosztjuk a muffin formákban, és a középső rácson 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Miután a muffinok kihűltek, porcukorral, tejszínhabbal, tortabevonóval vagy friss gyümölcsökkel díszítjük ízlés szerint.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fahejas-muffin/