Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Villám sütik

Fahéjas sült alma kekszmorzsával és vanília fagylalttal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 édes alma 1 ek barna cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 tk őrölt fahéj 5 dkg vaj 0,5 dl édes fehérbor (v. almalé, víz..) 0,5 citrom leve Tálaláshoz: 6 gombóc vanília fagylalt 12 db ropogós keksz Elkészítése: A megtisztított almákat meghámozzuk, félbevágjuk, és a magházát eltávolítjuk. Csepegtessük meg citromlével, így elkerüljük a gyümölcs […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2016.01.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 édes alma
  • 1 ek barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl édes fehérbor (v. almalé, víz..)
  • 0,5 citrom leve

Tálaláshoz:

  • 6 gombóc vanília fagylalt
  • 12 db ropogós keksz


Elkészítése:

A megtisztított almákat meghámozzuk, félbevágjuk, és a magházát eltávolítjuk. Csepegtessük meg citromlével, így elkerüljük a gyümölcs bebarnulását. Vagdossuk be a tetejét óvatosan úgy, hogy ne vágjuk át teljesen az alma húsát.

Egy tűzálló tálat vékonyan kenjünk ki vajjal, tegyük bele az almákat, és öntsünk alá bort. (Ha nem szeretnénk borral készíteni, almalevet, vagy sima vizet is használhatunk.)

A maradék vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a cukrokat és az őrölt fahéjat. Keverjük jól ki, és egy ecset segítségével kenjük le az almákat.

Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon (légkeverés) süssük kb. 20-25 perc alatt készre.

A megsült almákat óvatosan emeljük tányérra, szórjuk meg az összemorzsolt keksszel, helyezzünk rá/mellé 1-2 gombóc fagyit, és máris kínálhatjuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is