Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas sütemény egész körtével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A körte főzéséhez:

  • 2 liter víz
  • 100 g cukor

A töltelékhez:

  • 3 darab körte

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 180 g finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 100 ml olaj
  • 60 g vaj (olvasztott)

Elkészítése

Körte előkészítése:

A vizet a cukorral felforraljuk, majd a meghámozott körtéket néhány percre beletesszük főni. Ezután kivesszük, lecsepegtetjük, és az aljukat levágjuk, hogy stabilan álljanak majd a formában. A körtéket lisztbe forgatjuk körülbelül háromnegyedükig, majd egy sütőpapírral bélelt, 30*10 cm-es doboz vagy kalács formába állítjuk.

Tészta:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a sóval. Az olajat és az olvasztott vajat a tojásos-cukros keverékhez adjuk, majd fokozatosan hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát kapunk.

Sütés:

A masszát a körték köré öntjük a formába, majd megszórjuk kevés fahéjas cukorral. A körték csúcsát és szárát alufóliával betekerjük, hogy ne süljenek túl. Előmelegített sütőben, 170 °C-on aranybarnára sütjük kb 35-40 perc alatt. Tűpróbát végezzünk!

Tálalás:

A kész süteményt hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva szeleteljük és kínáljuk.

Tipp:

A tésztába tehetünk reszelt narancshéjat is, amely jól illik a fahéjhoz és a körtéhez. Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a porcukor helyett készíthetünk rá könnyű vaníliamázat, amely még jobban kiemeli a gyümölcs ízét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fahejas-sutemeny-egesz-kortevel/