Elkészítése
Tészta elkészítése
A porcukrot, a mézet, a vizet és a margarint gőz fölött összeolvasztjuk. Ha levettük a tűzről, hozzáadjuk a tojásokat, a fahéjat, a szódabikarbónát és a lisztet. Alaposan összegyúrjuk, majd 5 cipóra osztjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Mindegyik cipót 22×28 cm-es téglalappá nyújtjuk, és tepsi hátulján kb. 10 perc alatt megsütjük. A lapokat teljesen kihűtjük.
Krém elkészítése
A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal sima krémmé dolgozzuk.
Összeállítás
A kihűlt lapokat egymásra rétegezzük a krémmel megtöltve. A tetejét porcukorral meghintjük, és néhány órára pihentetjük, hogy a sütemény szépen összeérjen.
Tipp
A fahéjas szeletet érdemes egy nappal korábban elkészíteni, így van ideje összepuhulni. Ha szeretjük, a tetejét díszíthetjük reszelt csokoládéval vagy darált dióval is.
