Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál víz
  • 7 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 csomag őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 55-60 dkg liszt

Krém

  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Elkészítése

Tészta elkészítése

A porcukrot, a mézet, a vizet és a margarint gőz fölött összeolvasztjuk. Ha levettük a tűzről, hozzáadjuk a tojásokat, a fahéjat, a szódabikarbónát és a lisztet. Alaposan összegyúrjuk, majd 5 cipóra osztjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Mindegyik cipót 22×28 cm-es téglalappá nyújtjuk, és tepsi hátulján kb. 10 perc alatt megsütjük. A lapokat teljesen kihűtjük.

Krém elkészítése

A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal sima krémmé dolgozzuk.

Összeállítás

A kihűlt lapokat egymásra rétegezzük a krémmel megtöltve. A tetejét porcukorral meghintjük, és néhány órára pihentetjük, hogy a sütemény szépen összeérjen.

Tipp

A fahéjas szeletet érdemes egy nappal korábban elkészíteni, így van ideje összepuhulni. Ha szeretjük, a tetejét díszíthetjük reszelt csokoládéval vagy darált dióval is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fahejas-szelet/