Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas-szilvás cobbler recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 dl habtejszín
  • 1 csipet só

A gyümölcsös réteghez

  • 60 dkg szilva
  • 3 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 10 dkg darált dió (ebből jut a tetejére is a szóráshoz!)

Elkészítése

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd a lágy tésztát fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Közben előkészítjük a szilvát: megmossuk, kimagozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Egy tálban összeforgatjuk a keményítő, a barna cukor, a fahéj és a szegfűszeg keverékével. A gyümölcsöt egy kivajazott sütőtálba tesszük, majd megszórjuk a darált dió és a cukor keverékének egy részével.

A pihentetett tésztából diónyi gombócokat formázunk, és sorban, egymás mellé a gyümölcsrétegre tesszük. Nem baj, ha nem érnek össze, sütés közben megnőnek, és szépen kitöltik a réseket. A tetejét megszórjuk a maradék dió és cukor keverékével.

Előmelegített, 175 °C-os sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A szilvás cobbler langyosan is finom, de igazán akkor lesz tökéletes állagú és ízű, ha 1-2 órát a hűtőben pihen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fahejas-szilvas-cobbler/