Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas-vörös áfonyás keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g zabpehelyliszt (vagy finomliszt)
  • 120 g barna cukor
  • 2 tojás
  • 60 g vaj
  • 2 mokkáskanál sütőpor
  • 2 mokkáskanál fahéj
  • 60 g mag (én 20 g diót, 20 g mogyorót és 20 g mandulát használtam)
  • 50 g aszalt vörös áfonya
  • csipet só

Elkészítése

A vajat felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük.

A vörös áfonyát késsel kisebb darabokra vágjuk, a magvakat aprítógéppel durvára daraboljuk (zacsiba téve őket, klopfolóval megütögetve is elérhető ugyanez az eredmény).

A zabpehelylisztet egy keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk a magvakat, valamint az összes többi hozzávalót és alaposan eldolgozzuk. Kézzel érdemes, illetve egyszerűbb dolgozni, mert egy igen kemény, ragacsos (mégis könnyen formázható) tésztát kapunk eredményül.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A masszából pingponglabda nagyságú golyókat formázunk, majd a tepsire helyezzük. A kezünkkel körülbelül fél cm vastagságúra lapogatjuk a gombócokat. Villával enyhén megnyojuk őket, hogy legyen pici mintázatuk.

200 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sülnek a kekszek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fahejas-voros-afonyas-keksz/