Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: (pohár = 2 dl ) Tésztához: 2 egész tojás 2 pohár kristálycukor 1 pohár olaj 3 pohár liszt 1 sütőpor 1 vaníliás cukor 3 dl tej pici reszelt citromhéj Krémhez: 25 dkg kristálycukor 20 dkg margarin 4 evőkanál kakaó 6 evőkanál tej pici rum, vagy aroma A tetejére: 15 dkg csokoládé 1 ek étolaj […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.10.11.

Elkészítése

Hozzávalók: (pohár = 2 dl )

Tésztához:

  • 2 egész tojás
  • 2 pohár kristálycukor
  • 1 pohár olaj
  • 3 pohár liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • pici reszelt citromhéj

Krémhez:

  • 25 dkg kristálycukor
  • 20 dkg margarin
  • 4 evőkanál kakaó
  • 6 evőkanál tej
  • pici rum, vagy aroma

A tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 1 tk színes szórócukor


Elkészítése:

A tojásokat a cukorral kikeverjük,majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Kb. 15-20 perc alatt kész. Én 25x30cm-es tepsiben sütöm így is szép magas lesz.

Közben megcsináljuk a krémet, ami tulajdonképpen úgy készül, mint a csokimáz, csak ez hígabb lesz, szóval megolvasztjuk a hozzávalókat.

Aztán a megsült, de még forró tésztába fakanál végével sűrűn lyukakat csinálunk, és a megmelegített krémet óvatosan a lyukakba öntjük.

Annál jobb, minél jobban át van itatva.

Mivel a krém teljesen nem töltötte ki a lyukakat,így csokoládéval is bevontam.

A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztottam és a süteményre kentem

Tetejére kókuszreszeléket és színes cukrot szórtam.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is