Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fánk alakú cakesicle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 100 g fehércsoki
  • 200 g tejcsoki
  • 100 ml habtejszín
  • 1 db 20 cm-es tortapiskóta (bármilyen lehet)
  • 6 db jégkrém pálcika
  • 1 evőkanál tetszőleges ízű aroma
  • szórócukor
  • szakácsfáklya vagy ehető ragasztó

Elkészítése

A fehércsokit gőz felett megolvasztjuk és a fánkforma alján található hullámos máz mintázat mélyedésébe öntünk belőle kicsit, fogpiszkálóval a máz mintázat széleihez igazítjuk, mondhatni kiszínezzük. Ha a formában nincs ilyen mintázat, akkor mi magunk készítünk. Ezután 5 percre fagyasztóba tesszük.

A tejcsoki felét megolvasztjuk és kikenjük vele a fánkformáink, beleértve a fehér részt is. Ügyeljünk rá, hogy a formák közepén lévő kiemelkedést is vonjuk körbe. Ollóval pici bemetszést ejtünk mind a hat fánk formánk oldalán és mielőtt elkezdene megkötni a tejcsoki, beledugunk egy-egy pálcikát a közepéig. 10 percre visszatesszük a fagyasztóba.

A tortapiskótát apróra tépkedjük, hozzáadjuk a felvert habtejszínt és az aromát és jól formázható masszát gyúrunk belőle. Kivesszük a fagyasztóból a formánkat és kitöltjük az üregeket a tésztával. Végül megolvasztjuk a maradék tejcsokit és egyenletesen eloszlatjuk a formák tetején. 30 percre fagyasztóba tesszük..

A fánkocskákat kivesszük a fagyasztóból és először a fánkokat nyomjuk ki, majd azoknál fogva húzzuk át a pálcikákat a szilikonon.

Ha van szakácsfáklyánk, azzal olvasztjuk meg egyenként a fehércsokit a tetejükön épp csak annyira, hogy ragadjon kicsit, majd megszórjuk szórócukorral. Ha nem tudjuk megolvasztani, ehető ragasztóval kenjük meg a tetejét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fank-alaku-cakesicle/