Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőben sült fánk remek alternatívája a klasszikus olajban sült változatnak. Ugyanolyan puha és finom, viszont könnyebb és kevésbé zsíros. A lekvárral töltve igazi kényeztető édesség, amit reggelire, uzsonnára vagy vendégvárónak is bátran elkészíthetünk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.10.24.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejjel és a langyos vízzel összekeverjük, majd kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.

A vajat megolvasztjuk. A lisztet, porcukrot, tojást és a megolvasztott vajat összekeverjük a felfuttatott élesztős tejjel, majd tésztává gyúrjuk. Alaposan kidagasztjuk, letakarva kb. 45 percig kelesztjük, amíg a duplájára nő.

A megkelt tésztából tenyérnyi korongokat formázunk. Mindegyik közepére egy kanál áfonyalekvárt teszünk, majd a széleket összefogjuk és gombóccá formázzuk.

A megtöltött fánkokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, egymástól kissé távol. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

A kisült fánkokat megszórhatjuk porcukorral, vagy megkenhetjük egy kevés olvasztott vajjal, hogy még puhábbak legyenek. Ha változatosságra vágyunk, készíthetjük másféle lekvárral vagy akár csokoládékrémmel töltve is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is