Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

fánk sütőben sütve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 dkg élesztő (friss)
  • 1 dl tej (2,8 %-os)
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 3 evőkanál víz
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 35 dkg búzaliszt (BL 55)
  • áfonyalekvár

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejjel és a langyos vízzel összekeverjük, majd kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.

A vajat megolvasztjuk. A lisztet, porcukrot, tojást és a megolvasztott vajat összekeverjük a felfuttatott élesztős tejjel, majd tésztává gyúrjuk. Alaposan kidagasztjuk, letakarva kb. 45 percig kelesztjük, amíg a duplájára nő.

A megkelt tésztából tenyérnyi korongokat formázunk. Mindegyik közepére egy kanál áfonyalekvárt teszünk, majd a széleket összefogjuk és gombóccá formázzuk.

A megtöltött fánkokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, egymástól kissé távol. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

A kisült fánkokat megszórhatjuk porcukorral, vagy megkenhetjük egy kevés olvasztott vajjal, hogy még puhábbak legyenek. Ha változatosságra vágyunk, készíthetjük másféle lekvárral vagy akár csokoládékrémmel töltve is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fank-sutoben-sutve/