Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fanta szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor

Máz

  • 8 dl fanta
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor

Elkészítése

A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, majd a cukrot fokozatosan hozzáadjuk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojások sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd felváltva az étolajjal a tojásos keverékhez adjuk. Az egészet óvatosan egyneművé dolgozzuk, hogy ne törjön össze a hab.

A tésztamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel körülbelül 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e. A megsült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém elkészítése:

A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Ezután a túrót hozzáadjuk, és sima, egynemű krémet készítünk. A kihűlt tészta tetejére egyenletesen rákenjük a túrókrémet.

A máz elkészítése:

A pudingporokat elkeverjük egy kevés Fantával, hogy csomómentes legyen. A maradék Fantát közepes lángon felforraljuk, majd beleöntjük a pudingos keveréket. Folyamatosan kevergetve besűrítjük, majd kicsit hagyjuk hűlni. A még meleg mázat óvatosan a túrókrém tetejére simítjuk.

A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a máz teljesen megdermedjen. Tálalás előtt vizes késsel szeleteljük, hogy szép, tiszta szeleteket kapjunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fanta-szelet-3/