A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, majd a cukrot fokozatosan hozzáadjuk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojások sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd felváltva az étolajjal a tojásos keverékhez adjuk. Az egészet óvatosan egyneművé dolgozzuk, hogy ne törjön össze a hab.
A tésztamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel körülbelül 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e. A megsült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.
A krém elkészítése:
A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Ezután a túrót hozzáadjuk, és sima, egynemű krémet készítünk. A kihűlt tészta tetejére egyenletesen rákenjük a túrókrémet.
A máz elkészítése:
A pudingporokat elkeverjük egy kevés Fantával, hogy csomómentes legyen. A maradék Fantát közepes lángon felforraljuk, majd beleöntjük a pudingos keveréket. Folyamatosan kevergetve besűrítjük, majd kicsit hagyjuk hűlni. A még meleg mázat óvatosan a túrókrém tetejére simítjuk.
A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a máz teljesen megdermedjen. Tálalás előtt vizes késsel szeleteljük, hogy szép, tiszta szeleteket kapjunk.