Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fanta szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihezTészta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0,5 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • csipet só

Krém

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 g vaníliás porcukor
  • 10 g por állagú zselatin

Tetejére

  • 80 g vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 7 dl szénsavas narancsos üdítő

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

A tojásokhoz hozzáadjuk a sót, majd elkezdjük kihabosítani. Közben adjuk hozzá a cukrot is és kb 10-15 percig keverjük magas fokozaton. Ekkor dolgozzuk bele a tejet és az olajat is.

A lisztet, kakaóport és a sütőport óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a tojásos masszába.

A kész piskótamasszát simítsuk bele az előkészített, 25*35 cm-es tepsibe, majd süssük kb 20-25 percig. Tűpróbát végezzünk! Ha megsült a lap, akkor rácsra téve hagyjuk kihűlni!

A krémhez a zselatint áztassuk be 1 dl vízbe. Hagyjuk állni, amíg teljesen magába szívja a vizet. Közben a túrót villával törjük át.

A túróhoz adjuk hozzá a kétféle cukrot és a vajat, majd jól habosítsuk ki. A zselatint olvasszuk fel, majd langyosan forgassuk hozzá a túrós keverékhez.

A piskótát tegyük vissza a tepsibe, majd egyenletesen kenjük rá a túrós krémet.

Készítsük el az üdítős réteget. A pudingport, cukrot és az üdítőt keverjük simára, majd folytonos keverés mellett főzzük sűrűre. Kevergetve hűtsük langyosra, majs simítsuk a sütemény tetejére. Teljes dermedésig tegyük hűvös helyre.

Szeletelve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fanta-szelet-8/