Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből. A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön. A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt fontos) […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Picipiros
Beküldte: 2021.09.27.

Tészta

Buborék

Töltelék

Elkészítése

A tésztához piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből.

A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.

A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt fontos) sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük, majd rácson hűtjük.

Egy tálban vizet forralunk, majd félrehúzzuk a tűzről. A fehér csokit lereszeljük és üveg tálban, a forró vízgőz fölött párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.

A forma mélyedéseibe az ételfestékkel ecsetvonásokat húzunk, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal szilikonos félgömbforma mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit.

Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre. Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük őket a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!

A cukrászhabot keményre verjük 4 ek zselatinfixszel, majd egy-egy teáskanálnyit a formák aljára, negyedéig egyengetünk, rákanalazubk egy-egy kávéskanál kökénylekvárt, majd háromnegyedéig befedjük a cukrászhabbal.

A piskótából köröket szaggatunk, majd befedjük vele a buborékok alját és 30 perce visszatesszük a fagyasztóba.

A fagyasztóból kivéve óvatosan kinyomjuk a buborékokat a formából és tálalhatjuk is. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Picipiros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is