Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Farsangi zizi szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 pohár finomliszt (kb 2 dl)
  • 2 pohár darált dió
  • 2 pohár kristálycukor
  • 1 pohár olvasztott margarin
  • 1 pohár cukrozott kakaópor
  • 10 dkg áfonya (apróra vágva)
  • 0,5 tábla étcsokoládé (apróra törva)
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 7 db tojás
  • 0,5 csomag szeletelt mandula

Elkészítése

A száraz hozzávalókat- a mandula kivételével- összekeverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott margarint és a tojások sárgáját, ezzel is keverjük a viszonylag sűrű masszát. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd fakanál segítségével egyenletesre keverjük a kakaós masszával. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 170 °C fokra előmelegítjük. A kész viszonylag sűrű masszát tepsibe öntjük, elsimítjuk. A süti tetejét szeletelt mandulával megszórjuk. Berakjuk a sütőbe és 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbáig sütjük). Ha van őzgerincforma, süthetjük abban is, a mandulát a vajazott gerincforma aljára szórjuk, úgy öntjük rá a masszát. A sütési idő akkor 30-35 perc.

Jó étvágyat!

A recept édesanyámé,tőle tanultam sütni 🙂

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/farsangi-zizi-szelet/