Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fatörzs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 5 csapott evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 4 púpos evőkanál finomliszt
  • 0,5 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor (főzős)
  • csokoládé (díszítésnek)
Fatörzs

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet összekeverjük a kakaóporral. Felverjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval és cukorral, majd lazán hozzákeverjük a tojássárgáját és a kakaóporos lisztet. A masszát egyenletesen elosztjuk egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük a piskótalapot.

Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a pudingot a csomagoláson található utasítás szerint, de egy deciliterrel kevesebb tejjel, hogy a krém sűrűbb legyen. A margarint krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Ha szükséges, további kakaóport is adhatunk hozzá.

A piskótalapot megkenjük a krémmel, majd óvatosan feltekerjük, és kívül is bekenjük a krémmel. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ezalatt kevés csokoládét olvasztunk, és a kész tekercs tetejét meglocsoljuk vele.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fatorzs-3/