Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához 45 dkg tönkölybúza liszt világos 15 dkg darált dió 15 dkg cukor 25 dkg vaj 6 g sütőpor  2db tojás sárga A töltelékhez 3 ek kakaópor 3 ek barna cukor 2 db tojás fehérje A tetejére 5 dkg földimogyoró krokant Elkészítése: A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi alapanyag hozzáadásával összeállítjuk a tésztát, amit […]

Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
erzsikonyha
Beküldte: 2016.06.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához

  • 45 dkg tönkölybúza liszt világos
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 6 g sütőpor
  •  2db tojás sárga

A töltelékhez

  • 3 ek kakaópor
  • 3 ek barna cukor
  • 2 db tojás fehérje

A tetejére

  • 5 dkg földimogyoró krokant


Elkészítése:

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi alapanyag hozzáadásával összeállítjuk a tésztát, amit egy éjszakára hűtőszekrényben pihentetünk.

A fatörzs közepének kialakításához lecsípünk a lehűtött tésztából egy darabot amiből egy kb 1,5 cm átmérőjű 30 cm hosszú hengert formázunk.

Egy újabb darabot csípünk, amit téglalappá nyújtunk,( a vastagsága és mérete ahogy sikerül ) megkenjük tojásfehérjével, rászórunk egy kevés kakaóval összekevert cukrot. Ezt a lapot a henger köré tekerjük.

Egy újabb adagot csípünk, nyújtunk, megkenjük, megszórjuk, a kialakult hengerre tekerkük.

Addig folytatjuk míg a tészta el nem fogy.

A végén a külső részét megkenjük a maradék tojás fehérjével és krokántba forgatjuk.

A hengert még 2 órára visszarakjuk a hűtőszekrénybe, majd kb 2 cm vastagra szeljük.

Sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben kb 14 perc alatt megsül.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
erzsikonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is