Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fatörzs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez

  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 pohár habtejszín (2-3 dl ízlés szerint)
  • 3 evőkanál kakaópor
  • lekvár

Gombához

  • babapiskóta
  • 15 dkg darált keksz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál lekvár

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Lassan hozzákeverjük a sárgájákat, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporos-lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben megsütjük. Még melegen lisztezett konyharuhába csavarjuk, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral. A tejszínt felverjük, majd szépen lassan a margarinos keverékhez adagoljuk, és jól összedolgozzuk. A piskótát kettévágjuk, egymás mellé tesszük és megtöltjük a krémmel. Feltekerjük, és a maradékkal bevonjuk a törzset.

Díszíteni lehet gombákkal, melyhez a darált kekszet összedolgozzuk a kakaóporral, porcukorral és a lekvárral. Golyókat formálunk belőle, melynek a közepébe mélyedést készítünk, és beleállítjuk a babapiskótát. Tálcán ízlés szerint dekoráljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fatorzs/