A vizet egy közepes lábosba öntjük, hozzáadjuk a kakaóport és a margarint, majd forralásig melegítjük. Amikor felforr, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a cukrot. Ezután a joghurtot, a tojásokat, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet adjuk hozzá. Az egészet csomómentesre keverjük.
Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a massza felét beleöntjük. Erre egyenletesen eloszlatjuk az apróra vágott ét- és fehér csokoládét, majd ráöntjük a massza másik felét. A tepsit 170-180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és a süteményt kb. 15-20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha kész, a brownie-t hagyjuk hűlni, majd felkockázzuk.
Fehér csokis öntet:
A fehér csokoládét, a margarint, a joghurtot és a porcukrot gőz felett összeolvasztjuk, simára keverjük, majd a brownie szeletek tetejére öntjük. Az öntet hűtés közben megszilárdul.