Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehér-csokis brownie recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 22 dkg margarin
  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 150 g joghurt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g fehércsokoládé
  • 2 dl víz

Fehér csokis öntet

  • 100 g fehércsokoládé
  • 10 dkg margarin
  • 1 dl joghurt
  • 10 dkg porcukor

Elkészítése

A vizet egy közepes lábosba öntjük, hozzáadjuk a kakaóport és a margarint, majd forralásig melegítjük. Amikor felforr, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a cukrot. Ezután a joghurtot, a tojásokat, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet adjuk hozzá. Az egészet csomómentesre keverjük.

Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a massza felét beleöntjük. Erre egyenletesen eloszlatjuk az apróra vágott ét- és fehér csokoládét, majd ráöntjük a massza másik felét. A tepsit 170-180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és a süteményt kb. 15-20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha kész, a brownie-t hagyjuk hűlni, majd felkockázzuk.

Fehér csokis öntet:

A fehér csokoládét, a margarint, a joghurtot és a porcukrot gőz felett összeolvasztjuk, simára keverjük, majd a brownie szeletek tetejére öntjük. Az öntet hűtés közben megszilárdul.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/feher-csokis-bronwe/