Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehér és étcsokis isler recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 kiskanál őrölt fahéj

Töltéshez

  • baracklekvár

Díszítéshez

  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g fehér csokoládé
  • 10 dkg pirított mogyoró
  • 15 dkg marcipán
  • 5-5 dkg margarin
  • 5-5 evőkanál étolaj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél cm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákra szaggatjuk. Ezeket sütőpapíros tepsibe helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Ha kihűltek, 2-2 korongot lekvárral összeragasztunk. A csokoládékat külön-külön a margarinnal és az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd belemártjuk a korongokat. A marcipánból különböző díszeket formálunk és elhelyezzük a sütik tetején. Végül a mogyorót kissé megpörköljük, összetörjük, és megszórjuk vele a sütiket.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/feher-es-et-csokis-isler/