Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehér-kakaós szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Fehér lap

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál rum (vagy aroma)
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Barna lap

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál rum (vagy aroma)
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Krém

  • 7 dl tej
  • 25 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg margarin
  • 2 evőkanál rum (vagy aroma)

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk külön-külön és becsomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

Közben elkészítjük a krémet: a száraz hozzávalókat összekeverjük, apránként hozzáadjuk a tejet és simára keverjük. Lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük az apróra tördelt csokoládét és folytonos keverés mellett kihűtjük, végül a kihabosított margarint és a rumot is beledolgozzuk.

A világos tésztát két részre osztjuk. Kinyújtjuk egyenként 23*35 cm-es lapokká, villával megszurkáljuk és előmelegített, 200 fokos sütőben készre sütjük kb 10 perc alatt. Ugyan így járunk el a barna tésztával is. Tehát 2 barna és 2 fehér lapunk lesz.

A krémet három egyenlő részre osztjuk.

Összeállítjuk: világos lap, krém, barna lap krém, barna lap, krém és világos lappal zárjuk.

Hűtőbe tesszük, majd pár óra múlva szeletelhetjük.

Tálaláskor porcukorral megszórva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/feher-kakaos-szelet/