Elkészítése
A töltelékhez a darált diót, a cukrot és a citrom héját összekeverjük. Egy tepsit (30*40 cm-es) kivajazunk és belisztezzük (vagy sütőpapírral béleljük ki).
A tészta anyagait a robotgép táljába töltjük és szép simára dagasztjuk (de kézzel is begyúrhatjuk a tésztát). A tésztát három részre osztjuk és 30 percig hűtőben pihentetjük.
Kinyújtjuk az első tésztát, beletesszük a tepsibe, villával megszurkáljuk és vastagon megkenjük baracklekvárral. A szokásostól eltérően a diót kristálycukorral keverjük ki és így szórjuk a lekvárra szépen elosztva, majd az áfonya felét egyenletesen rászórjuk A következő tésztát is kinyújtjuk és a töltelékre tesszük. Így folytatjuk a kenést, majd a tetején lévő tésztát is villával megszurkáljuk.
175 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb 35-40 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, csak ezután kenjük rá az olajjal összeolvasztott csokit.
Hosszúkás szeletekre vágjuk ha a máz megkötött. Nagyon puha, nagyon finom. Másnap, harmadnap is ugyanolyan finom, persze, ha marad belőle.

