Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Zserbók

Fehércsokis-áfonyás zserbó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltelékhez a darált diót, a cukrot és a citrom héját összekeverjük. Egy tepsit (30*40 cm-es) kivajazunk és belisztezzük (vagy sütőpapírral béleljük ki). A tészta anyagait a robotgép táljába töltjük és szép simára dagasztjuk (de kézzel is begyúrhatjuk a tésztát). A tésztát három részre osztjuk és 30 percig hűtőben pihentetjük. Kinyújtjuk az első tésztát, beletesszük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
vhajni81
Beküldte: 2017.12.25.

Tészta:

Töltelék:

Tetejére:

Elkészítése

A töltelékhez a darált diót, a cukrot és a citrom héját összekeverjük. Egy tepsit (30*40 cm-es) kivajazunk és belisztezzük (vagy sütőpapírral béleljük ki).

A tészta anyagait a robotgép táljába töltjük és szép simára dagasztjuk (de kézzel is begyúrhatjuk a tésztát). A tésztát három részre osztjuk és 30 percig hűtőben pihentetjük.

Kinyújtjuk az első tésztát, beletesszük a tepsibe, villával megszurkáljuk és vastagon megkenjük baracklekvárral. A szokásostól eltérően a diót kristálycukorral keverjük ki és így szórjuk a lekvárra szépen elosztva, majd az áfonya felét egyenletesen rászórjuk A következő tésztát is kinyújtjuk és a töltelékre tesszük. Így folytatjuk a kenést, majd a tetején lévő tésztát is villával megszurkáljuk.

175 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb 35-40 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk kihűlni, csak ezután kenjük rá az olajjal összeolvasztott csokit.

Hosszúkás szeletekre vágjuk ha a máz megkötött. Nagyon puha, nagyon finom. Másnap, harmadnap is ugyanolyan finom, persze, ha marad belőle.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is