Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehércsokis-áfonyás zserbó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál rum
  • 25 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Töltelék:

  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 50 dkg baracklekvár
  • 1 citrom héja
  • 1 csomag aszalt vörösáfonya

Tetejére:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

A töltelékhez a darált diót, a cukrot és a citrom héját összekeverjük. Egy tepsit (30*40 cm-es) kivajazunk és belisztezzük (vagy sütőpapírral béleljük ki).

A tészta anyagait a robotgép táljába töltjük és szép simára dagasztjuk (de kézzel is begyúrhatjuk a tésztát). A tésztát három részre osztjuk és 30 percig hűtőben pihentetjük.

Kinyújtjuk az első tésztát, beletesszük a tepsibe, villával megszurkáljuk és vastagon megkenjük baracklekvárral. A szokásostól eltérően a diót kristálycukorral keverjük ki és így szórjuk a lekvárra szépen elosztva, majd az áfonya felét egyenletesen rászórjuk A következő tésztát is kinyújtjuk és a töltelékre tesszük. Így folytatjuk a kenést, majd a tetején lévő tésztát is villával megszurkáljuk.

175 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb 35-40 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk kihűlni, csak ezután kenjük rá az olajjal összeolvasztott csokit.

Hosszúkás szeletekre vágjuk ha a máz megkötött. Nagyon puha, nagyon finom. Másnap, harmadnap is ugyanolyan finom, persze, ha marad belőle.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fehercsokis-afonyas-zserbo/