Elkészítése
Tészta:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a puha margarint, tojást, vizet és jól kidolgozzuk. Fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
Formázás:
A hűtőből kivesszük a tésztát, nyújtófa segítségével kinyújtjuk, majd fánk szaggatóval kiszaggatjuk. Minden második szaggatott tészta közepét egy ásványvizes kupakkal kiszúrjuk.
Az alsó karikának a közepébe teszünk egy fél kocka fehér csokoládét, a tészta szélét tojásfehérjével körbekenjük, ráhelyezzük a lyukas korongot a fehér csokoládéra és egy kiskanál segítségével a lyukba tesszük a lekvárt. A korongok szélét lisztbe mártott villával körben jól nyomkodjuk.
A többi koronggal is így járunk el, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és felvert tojással lekenjük.
Sütés:
Előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon, alsó-felső sütéssel kb 20-25 perc alatt.
Tálaláskor porcukorral meghintve kínáljuk.









