Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehércsokis-epres kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt

Krém

  • 50 dkg eper
  • 10 g zselatinpor
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 400 ml habtejszín
  • 150 g fehér csokoládé

Elkészítése

Tészta:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük vagy vajazzuk és lisztezzük.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákt a cukor felével fehéredésig keverjük. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük.

A sárgákhoz forgatjuk a habot és a lisztet felvátlva, több adagban, óvatosan.

A kész masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

Krém:

A zselatinhoz annyi vizet adunk, ami éppen ellepi és hagyjuk, had duzzadjon meg.

Az epret felvágjuk, majd kevés vizet hozzáadva (kb 2 ek) felforraljuk és 10 percig főzzük. Ha szükséges, adjunk hozzá cukrot. Még forrón összeturmixoljuk.

A zselatint mikróban kissé felolvasztjuk, majd a forró eperpüréhez forgatjuk. Az egészet kihűtjük.

A habtejszínt elkezdjük felverni a porcukorral, mikor már majdnem kemény, akkor hozzáadjuk a mascarponét, majd az egészet keményre verjük. A masszát két részre osztjuk. Arre figyeljünk, hogy az egyik egy kicsit több legyen.

A fehér masszához, amelyik kevesebb, hozzáforgatjuk a kihűlt eperpürét.

A maradék fehér krémhez keverjük hozzá az olvasztott fehér csokoládét.

Összeállítás:

A lap köré tegyünk sütemény keretet ha nem elég magas falú a tepsink, majd erre kenjük rá az epres krémet. Kenjük rá a fehér csokis krémet, majd az egészet tegyük pár órára hűtőbe.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fehercsokis-epres-kocka/