Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csokis sütik

Különleges sütik

Sütemény receptek

Fehércsokis, grillázsos gyümölcskenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg margarin 25 dkg cukor 5 tojás 30 dkg liszt fél csomag sütőpor 2 ek kakaópor Grillázs: 10 dkg cukor 2 marék dió aprítva kevés olaj Máz: 2 tábla fehér csoki kevés olaj Elkészítése: Elsőként kapcsoljuk be a sütőt, és állítsuk 180 fokra. Fontos ezzel kezdeni, mert én sokszor csak akkor döbbenek rá, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
vivien9107
Beküldte: 2015.04.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 30 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor

Grillázs:

  • 10 dkg cukor
  • 2 marék dió aprítva
  • kevés olaj

Máz:

  • 2 tábla fehér csoki
  • kevés olaj


Elkészítése:

Elsőként kapcsoljuk be a sütőt, és állítsuk 180 fokra. Fontos ezzel kezdeni, mert én sokszor csak akkor döbbenek rá, hogy be kellett volna kapcsolni, amikor már a kész keveréket kéne behelyezni.

 

Grillázs:

A grillázzsal kezdjük, hogy ki tudjon hűlni, és meg tudjon szilárdulni, mire szükségünk lesz rá. A cukrot megolvasztjuk serpenyőben, de vigyázzunk, könnyen odaég! Amint folyós masszát kaptunk, belekeverjük az aprított diót, majd egy sütőpapírral lefedett tálcára öntjük, ahol vékonyra elegyengetjük. Félretesszük dermedni. Ne messzire, mert pár perc, és szükségünk lesz rá.

Tészta:

Puha vajjal dolgozunk, amit habosra keverünk a cukorral, majd a tojásokat is hozzáadjuk. Külön tálban összekeverjük a lisztet, sütőport és a kakaópor. Ekkor újra előkerül a diós grillázs, amit apróra darabolunk. Konyharuhával takarjuk le, és egy húsklopfoló segítségével törjük darabokra. A háromnegyed részét a liszthez öntjük, és összekeverjük vele. A lisztes keverékünket a tojásos masszához öntjük, majd alaposan elkeverjük.

Őzgerincformát veszünk elő, de lehet ez kenyérforma, vagy akár sima tepsi is. Az ízén úgysem változtat az alakja. Kivajazzuk a formánkat, és a masszát beleöntjük, majd sütőbe helyezzük, és tűpróbáig sütjük.

Az elkészült süteményt kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk. A langyos édességünket óvatosan kivesszük a formából.

Máz:

Egy kis edénybe törjük darabokra a csokit, és öntsük le kevés olajjal. Állandó kevergetés mellett megolvasztjuk. Amint a csoki folyóssá válik, ráöntjük a sütinkre, és szépen eloszlatjuk rajta. Ha ez megvan, a maradék grillázst is rászórjuk. A végeredmény pedig gyönyörű!

[box style=”info”]Természetesen lehet bele grillázs helyett aszalt gyümölcsöket is tenni, a csokit elhagyni, esetleg étcsokival leönteni. A határ a csillagos ég.

Én ezt süteményt gluténmentesen is készítem, ilyenkor gluténmentes lisztkeveréket használok hozzá. Úgy sem morzsálódik és isteni finom lesz.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
vivien9107
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is