Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehércsokis-ribizlis golyó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 14 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 20 dkg dkg ribizli

Összeállításhoz

  • 15 dkg mascarpone vagy másmilyen krémsajt
  • 5 dkg vaj

Csokimáz

  • 20 dkg fehércsoki
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítése

Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk, majd beledolgozzuk az olajat is.

A lisztet és a sütőport a tojásos masszához szitáljuk, majd óvatosan beleforgatjuk.

A piskótamasszát egy sütőpapíros 25*30 cm-es tepsibe öntjük, majd rászórjuk a ribizlit (akár málnával is készíthetjük). 180 fokra melegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.

A kész piskótát kihűtjük, majd kicsi darabokra tépkedjük. Hozzáadjuk a mascarponét vagy krémsajtot (annyit, amivel könnyen formázható lesz a massza), majd kb egyforma nagyságú golyókká formázzuk.

A csokit az olajjal összeolvasztjuk, majd a golyókat egyenként belemártjuk és egy sütőpapírral fedett tálcára sorakoztatjuk. Ízlés szerint dekorálhatjuk színes cukrokkal, őrölt kávéval vagy kakaóporral is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fehercsokis-ribizlis-golyo/