Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Zserbók

Fehércsokis zserbó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg margarin 60 dkg liszt 10 dkg cukor 2 tojás sárgája 3 kanál tejföl 2 dkg élesztő A töltelékhez 25 dkg baracklekvár 35 dkg darált dió 20 dkg porcukor citrom héja A tetejére: 1 tábla fehér tortabevonó 5 dkg margarin 2 kanál olaj Elkészítése: A margarint felolvasztom, hozzáadom a cukrot és a tojás sárgáját, majd kikeverem, hogy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2014.12.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 3 kanál tejföl
  • 2 dkg élesztő

A töltelékhez

  • 25 dkg baracklekvár
  • 35 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • citrom héja

A tetejére:

  • 1 tábla fehér tortabevonó
  • 5 dkg margarin
  • 2 kanál olaj


Elkészítése:

A margarint felolvasztom, hozzáadom a cukrot és a tojás sárgáját, majd kikeverem, hogy a cukor elolvadjon. Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatom, majd hozzáadom a liszthez a tojással együtt. Hozzáadom a tejfölt is, majd jól összedolgozom.

A tésztát 4 egyenlő részre osztom, majd az egyik lapot kinyújtom és tepsibe teszem. Erre kenek lekvárt, majd megszórom dióval és cukorral.

Jöhet rá a következő lap, erre is dió és cukort, majd a harmadig lap, szintén dióval és lekvárral. A negyedik lappal befedem, majd 180 fokon megsütöm.

Amikor kihűlt, bevonom a fehér csokis mázzal. A csokit összetöröm, hozzáadom az olajat és a margarint, majd gőz felett megolvasztom.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is