Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehércsokis zserbó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg margarin
  • 60 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 dkg élesztő

Töltelék

  • 25 dkg baracklekvár
  • 35 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja

A tetejére

  • 1 tábla fehércsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

Felolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgáját, alaposan elkeverjük, hogy a cukor elolvadjon. Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg kikevert tojásos masszához, és az egészet a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tejfölt is, és jól összedolgozzuk, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk.

A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Az első részt kinyújtjuk, és tepsibe helyezzük. Megkenjük lekvárral, megszórjuk darált dióval, majd cukorral. Erre ráhelyezzük a második lapot, amelyet szintén lekvárral kenünk meg, majd megszórunk cukorral. A harmadik lapot is kinyújtjuk és tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, és megszórjuk dióval, majd befedjük a negyedik lappal.

180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, olvasztott fehér csokoládéval öntjük le a tetejét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fehercsokis-zserbo/