Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piskóták

Fehércsokoládés-mákos kocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük, majd a tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük. Elkészítjük a mákos tésztát: a tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a liszt, mák és sütőpor keverékét. Ezután ízlés szerint rummal ízesíthetjük. A tészta felét a tepsibe öntjük és megsütjük. A másik lapot is ugyanígy megsütjük, így lesz két mákos lapunk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2018.12.04.

Mákos tészta

Fehér tészta

Krém

Elkészítése

A sütőt 160 fokra előmelegítjük, majd a tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítjük a mákos tésztát: a tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a liszt, mák és sütőpor keverékét. Ezután ízlés szerint rummal ízesíthetjük.

A tészta felét a tepsibe öntjük és megsütjük. A másik lapot is ugyanígy megsütjük, így lesz két mákos lapunk.

Elkészítjük a fehér tésztát: a tojások fehérjét a cukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadjuk a rumot és az olajat, alaposan elkeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tésztát 160 fokon 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha a széle már elválik a tepsi oldalától.

Elkészítjük a krémet. A tejet egy edénybe öntjük, beletördeljük a csokoládét, majd felmelegítjük és megvárjuk, míg a csokoládé felolvad.

Egy másik tálban a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd egy kevés forró tejet öntünk hozzá. Folyamatos kevergetés mellett belekeverjük a pudingporral elkevert lisztet, majd az egész masszát hozzáadjuk a csokoládés tejhez. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

A kész krémet levesszük a tűzről, majd folpackkal letakarjuk és kihűtjük.

Amíg a krém hűl, a habtejszínhez hozzáadjuk a zselatin fixet, habosra verjük és beledolgozzuk a krémbe, végül az egészet 3 részre osztjuk.

Kezdhetjük a rétegezést. A mákos lapra rákenünk egy réteg krémet, elegyengetjük, erre kerül a fehér tészta, ezt is megkenjük egy adag krémmel, rátesszük a másik mákos tésztát, végül ezt is megkenjük a maradék krémmel.

A tetejét darált mákkal megszórjuk, majd legalább három órára hűtőszekrénybe tesszük.

Ezután a süteményt felszeleteljük, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is