Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehércsokoládés-mákos kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Mákos tészta

  • 3 tojásfehérje
  • 3 evőkanál cukor
  • 50 g darált mák
  • 1 evőkanál rétesliszt
  • 1 evőkanál rum
  • 1 kávéskanál sütőpor

Fehér tészta

  • 3 tojásfehérje
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál rum
  • 1 kávéskanál sütőpor

Krém

  • 700 ml tej
  • 200 g fehér csokoládé
  • 100 g cukor
  • 9 tojássárgája
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 250 ml habtejszín
  • 1 csomag zselatin fix

Elkészítése

A sütőt 160 fokra előmelegítjük, majd a tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítjük a mákos tésztát: a tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a liszt, mák és sütőpor keverékét. Ezután ízlés szerint rummal ízesíthetjük.

A tészta felét a tepsibe öntjük és megsütjük. A másik lapot is ugyanígy megsütjük, így lesz két mákos lapunk.

Elkészítjük a fehér tésztát: a tojások fehérjét a cukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadjuk a rumot és az olajat, alaposan elkeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tésztát 160 fokon 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha a széle már elválik a tepsi oldalától.

Elkészítjük a krémet. A tejet egy edénybe öntjük, beletördeljük a csokoládét, majd felmelegítjük és megvárjuk, míg a csokoládé felolvad.

Egy másik tálban a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd egy kevés forró tejet öntünk hozzá. Folyamatos kevergetés mellett belekeverjük a pudingporral elkevert lisztet, majd az egész masszát hozzáadjuk a csokoládés tejhez. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

A kész krémet levesszük a tűzről, majd folpackkal letakarjuk és kihűtjük.

Amíg a krém hűl, a habtejszínhez hozzáadjuk a zselatin fixet, habosra verjük és beledolgozzuk a krémbe, végül az egészet 3 részre osztjuk.

Kezdhetjük a rétegezést. A mákos lapra rákenünk egy réteg krémet, elegyengetjük, erre kerül a fehér tészta, ezt is megkenjük egy adag krémmel, rátesszük a másik mákos tésztát, végül ezt is megkenjük a maradék krémmel.

A tetejét darált mákkal megszórjuk, majd legalább három órára hűtőszekrénybe tesszük.

Ezután a süteményt felszeleteljük, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fehercsokolades-makos-kocka/