Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Tea sütik, kekszek

Fekete-erdő keksz

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Töltelék: A fehér csokoládét a tejszínnel teljesen homogénné olvasztjuk, majd néhány órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap, töltés előtt robotgéppel alaposan kihabosítjuk. Habzsákba szedjük (tehetünk a végére csillagcsövet is, akkor mintás lesz a hab kinyomáskor vagy csak vághatunk egy lyukat a habzsák végére). Tészta: A lisztbe keverjük bele a kakaóport, egy csipet sót […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2023.12.08.

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

Töltelék:

A fehér csokoládét a tejszínnel teljesen homogénné olvasztjuk, majd néhány órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap, töltés előtt robotgéppel alaposan kihabosítjuk. Habzsákba szedjük (tehetünk a végére csillagcsövet is, akkor mintás lesz a hab kinyomáskor vagy csak vághatunk egy lyukat a habzsák végére).

Tészta:

A lisztbe keverjük bele a kakaóport, egy csipet sót és a porcukrot, majd morzsoljuk el benne a kis kockákra vágott vajat. Ezután adjuk hozzá a tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Tegyük hűtőbe kb 1 órára. A lehűlt tésztát felezzük el és enyhén lisztezett felületen nyújtsuk kb 3-4 mm vastagra és linzer formával szúrjuk ki, majd sorakoztassuk tepsibe.

180 fokos sütőben süssük kb 10-12 percig. A maradék tésztát gyúrjuk össze és szaggatás előtt hűstük vissza.

Csokiba mártás:

A csokit tördeljük egy kisebb edénybe és adjuk hozzá az olajat, majd ölvasszuk össze. Én forró vízbe állítottam a kis edényt és így olvasztottam fel.

A linzerek lyukas felét a csokiba mártjuk, majd egy sütőpapíros tepsire vagy tálcára sorakoztatjuk és amíg nem köt meg rajta a csoki, addig szórunk rá étcsoki reszeléket vagy lapokat és így hagyjuk megdermedni.

Összeállítás:

A linzerek aljára a habzsákból is körben fehér csokis ganache-t nyomunk körben úgy, hogy a közepe maradjon üres. Rátesszük a lyukas felét.

A nem darabos lekvárt egy másik habzsábka töltjük és a lyukon kereszül, a fehércsokis krém üregébe töltjük azt.

Fogyasztásig zárt dobozban, hűvös helyen tároljuk.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is