Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feketeerdő kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 0,5 dl langyos víz
  • 50 ml olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg finomliszt
  • 50 ml tej
  • 6 db tojásfehérje (kemény habja )

Krém

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 evőkanál cukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 üveg magozott meggybefőtt

Tetejére

  • 6,5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése

Tészta:

A tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Lassan hozzáadjuk a meleg vizet, az olajat, majd fokozatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezt követően a tejet is hozzáadjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjehabot, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.

A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 22×38 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük tűpróbáig (kb. 25-30 perc). Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

A befőtt levét egy lábasban összekeverjük a pudingporokkal és a cukorral. Ha nem lesz 6 dl, kiegészítjük vízzel. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd hagyjuk langyosra hűlni. Amikor a puding langyos, kihabosítjuk a margarinnal, hogy könnyű és krémes legyen.

Tejszínhab:

A cukrozatlan habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.

Összeállítás:

A kihűlt tésztát a tepsiben hagyjuk, vagy kivesszük és visszahelyezzük a tepsi aljába. Rásimítjuk a krémet, majd a krémet kirakjuk a befőtt felével. A tetejére egyenletesen eloszlatjuk a tejszínhabot, majd a maradék befőttet a tejszínhabra helyezzük.

A tetejére reszelhetünk csokoládét, vagy csorgathatunk rá olvasztott csokoládét ízlés szerint. A süteményt hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, hogy a rétegek jól összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fekete-erdo-kocka/